Proiectarea Construcţiilor. Proiect Tehnic. Model Exemplificativ. P1 – dimensionare elemente structurale din beton armat.P2 – memorii şi planuri

proiectarea constructiilor model proiect tehnic lulea marius dorin“Proiectarea Construcţiilor. Proiect Tehnic. Model Exemplificativ. P1 – dimensionare elemente structurale din beton armat “

“Proiectarea Construcţiilor. Proiect Tehnic. Model Exemplificativ. P2 – memorii şi planuri”

Cele două cărţi sunt în realitate ca şi una. Experienţa acumulată în timp în lucrul cu tinerii ingineri, dar şi cu mulţi din cei care ar fi trebuit să aibă o amplă experienţă în domeniu, mi-a arătat faptul că de cele mai multe ori şcoală este mult prea conceptuală şi oferă mult prea puţine exemple.

Proiectarea construcţiilor curente nu reprezintă o lucrare ştinţifică ci una inginerească, în acest scop şi principiile trebuie adaptate. În acest sens am creat două volume pe care fiecare tânăr inginer de le urmează nu va greşi în a proiecta corect o clădire.

Am adoptat un stil de scriere mai puţin academic, un stil de adresare personală, prietenească, deaoarece consider că inginerii au nevoie de ajutor şi de soluţii simple, clare, pe care să le stăpânească.

Cei cu mult prea multă experienţă nu vor regăsi ceea ce îşi doresc, dar cei care caută simplitate în schimbul clarităţii, pentru cei aflaţi la început de drum sau care simţeau nevoia unui îndrumător de proiectare, îi invit să nu se lipsească de această carte.

Ea acumulează peste trei mii de proiecte la care al lucrat împreună cu Echipa de la Ideal Proiect A.E. în cei 10 ani de când am absolvit facultatea.